Založ si blog

Dva príbehy

Mier, požehnania Boha nech sú s vami.

 

Prvý príbeh:

Po boji pri Badr náš prorok Muhammad (PMSNAJR) oslobodil neveriacich zajatcov na výmenu za jednoduchú cenu: aby jeden zo zajatcov naučil skupinu muslimov čítať a písať.
Títo zajatci, ktorí boli prepustení ušľachtilým Poslom, príkladom ľudstva, neverili v Muhammada (PMSNAJR).  V skutočnosti viedli boj, v ktorom ho chceli zabiť a zničiť.  Ale čo Prorok Muhammad (PMSNAJR) urobil, je presne to, čo poznáme, a čo by sme očakávali na základe morálky prorokov a spravodlivých.  Taktiež toto očakávame od všetkých tých, ktorý ponúkli vznešený príklad ľudskej morálky, aby ľudia mohli napodobňovať niektoré z ich činov, ako napríklad Gándi a Mandela.

Druhý príbeh:

Malik ibn Nuwayrah al-Tamimi, jeden zo vznešených Arabov, prišiel za Prorokom Muhammadom v poslušnosti a počúval ho, veril v neho a vrátil sa k svojim ľuďom.  Tí uverili v Prorokovo volanie po tom, čo o ňom počuli od Malika.  Malik nie je iba muslim, ale aj veľký zvolávač ľudí (k islamu); jeho volanie bolo príčinou toho, že sa veľké množstvo ľudí stalo muslimami.  Malik bol jeden z ľudí, ktorí boli prítomní pri Prísahe pri al-Ghadir a vedel, že Ali bol Miestodržiteľom Allaha po Poslovi Allahovom, Muhammadovi (PMSNAJR).  Bol to nábožný človek, jeho ľudia mu dôverovali a dôveroval mu aj Allahov Posol (PMSNAJR), keďže mu zveril charitu jeho ľudí.  A preto mu dávali peniaze zakat, aby ich doručil Prorokovi.  Keď dorazil do Medíny, zistil, že Prorok sa stal mučeníkom a nasledoval svojho Pána.  Našiel Abu Bakra sediaceho v mešite, zmocňujúceho sa miestodržiteľstva Proroka.  To je dôvod, prečo považoval Abu Bakrovo uzurpovanie miestodržiteľstva záležitosťou, ktorú nemohol akceptovať.  Vrátil sa k svojim ľuďom, vrátil im peniaze zakat a vyriekol svoje slávne hlášky:

“Povedal som, vezmite si vaše peniaze, pretože ani sa nestarám, ani sa nebojím toho, čo by zajtrajšok mohol priniesť.

Ak si nárokovateľ (falošne) nárokuje na najväčšiu záležitosť pre seba, nedáme im peniaze a tvrdíme, že náboženstvo je náboženstvom Muhammada.”

Riadky sú jasné a vypovedajú celý príbeh.  Malik vraví, že náboženstvo bolo prinesené Muhammadom (PMSNAJR), a tak miestodržiteľ je ten, ktorého vymenovanie bolo oznámené Muhammadom (PMSNAJR) pri Al-Ghadír, a to je Ali bin Abi Talib (PMSN), a nie ten, ktorý si žiada tú najväčšiu záležitosť pre seba ako Abu Bakr.  To preto vracal Malik peniaze zakat ich ľuďom, nie ilegálnemu miestodržiteľovi.

Odpoveďou Abu Bakra bolo poslať Khalida bin al-Walida, aby zabil Malika ibn Nuwayraha…

Celý článok

Materiálna civilizácia, morálna civilizácia a Boj/Snaženie

16.11.2014

Pravdou je, že existuje veľký zmätok ohľadom materiálneho rozvoja človeka a morálneho rozvoja človeka. Preto je každý materiálne rozvinutý človek označovaný za morálne rozvinutého. A to je prostredníctvom zmiešania materiálnej civilizácie s morálnou civilizáciou; považujúc ich za jedno pre každý národ. Toto je falošné vyváženie a falošný štandard. Inak by [...]

Civilizovaný materiálny rozvoj a úspech spirituálny

04.11.2014

Človek je stvorený, aby poznal Allaha Všemohúceho: {A džinov a ľudí sme jedine preto stvorili, aby Ma uctievali}[1] To znamená, aby Ma mohli poznať. Pretože uctievame, aby sme poznali. Ba niet dobra v uctievaní, ktoré nedostane uctievajúceho bližšie k Allahovi, čo následne zvyšuje jeho poznanie Allaha, Všemohúceho. Inými slovami, človek je stvorený za účelom [...]

Ako človek spozná Mistodržiteľa/Zástupcu Boha na Jeho Zemi v každej epoche

03.11.2014

Najdôležitejšia cesta, ktorou spoznať nástupcu Boha na Jeho Zemi je: Prvá cesta: Ktorou Anjeli spoznali Adama, Požehnania a Mier s Ním, a tou je Zmienenie sa, pretože Allah, Slávny, Všemohúci, sa zmienil o Adamovi, Požehnania a Mier s Ním, a že je Jeho Miestodržiteľ na Jeho Zemi; {Hľa, Pán tvoj k anjelom prehovoril: “Umiestním na zemi zástupcu!” I povedali: “Chceš [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Juraj Kula

Dnes stojíme na križovatke pravdy a lží. Ten, kto si je istý, že dostane vodu, necíti smäd. helper313.wordpress.com/ youtube.com/user/sosentimentom

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 77967x
Priemerná čítanosť článkov: 2785x

Autor blogu

Kategórie