Civilizovaný materiálny rozvoj a úspech spirituálny

4. novembra 2014, Juraj Kula, Jamáni

Človek je stvorený, aby poznal Allaha Všemohúceho:

{A džinov a ľudí sme jedine preto stvorili, aby Ma uctievali}[1]

To znamená, aby Ma mohli poznať.

Pretože uctievame, aby sme poznali. Ba niet dobra v uctievaní, ktoré nedostane uctievajúceho bližšie k Allahovi, čo následne zvyšuje jeho poznanie Allaha, Všemohúceho. Inými slovami, človek je stvorený za účelom spirituálneho úspechu, a tiež aby človek vystúpil na najvyššiu možnú hodnosť z tohto úspechu. A preto to, čo je dôležité a mala by tomu byť venovaná pozornosť, je duch; nie telo, ktoré je spojené s týmto fyzickým materiálnym svetom. A preto v tomto zmysle sa človek stáva mestokrálom Allaha, Všemohúceho. Menovite, ak uspeje spirituálne, až sa stane obrazom Allaha, Všemohúceho, v rámci Jeho stvorenia, potom sa stane skutočným mestokrálom Allaha.

Zatiaľ čo existujú ľudia, ktorí sa snažia urobiť z človeka mestokrála Allaha iba na základe tiel a hliny; aj keď Allah sa nikdy nepozerá na telá, keďže ich stvoril, ako bolo vyrozprávané Prorokom, Požehnania a Mier s Ním a jeho Rodinou. Vskutku, tí ignoranti sa snažia učiniť to vytúženým cieľom človeka. No v skutočnosti, účelom jeho stvorenia je dosiahnuť fyzický materiálny rozvoj.

Zatiaľ čo Korán pre nás preukazuje vzťah medzi fyzickým materiálnym rozvojom a spirituálnym úspechom týmto spôsobom: {Však pozor, človek vzpurným sa stáva, lebo za sebestačného sa pokladá}.[2] To zamená, materiálne bohatstvo a materiálny rozvoj volá k utláčaniu človeka a spirituálnej degradácii. To je rozhodne možné pozorovať v smrteľnom živote v tejto dobe na tejto zemi. Keďže zem nikdy nepoznala korupciu, zmätok, nespravodlivosť a tyraniu podobnú tej dnešnej… celý článok