Materiálna civilizácia, morálna civilizácia a Boj/Snaženie

16. novembra 2014, Juraj Kula, Jamáni Spoločnosť

Pravdou je, že existuje veľký zmätok ohľadom materiálneho rozvoja človeka a morálneho rozvoja človeka. Preto je každý materiálne rozvinutý človek označovaný za morálne rozvinutého. A to je prostredníctvom zmiešania materiálnej civilizácie s morálnou civilizáciou; považujúc ich za jedno pre každý národ.

Toto je falošné vyváženie a falošný štandard. Inak by Proroci a Strážcovia, Požehnania a Mier s Nimi, a ich nasledovníci, (ktorí si vyprázdnili ruky od mnohých ozdôb tohto sveta; jeho materiálnej civilizácie; a jeho pominuteľnej suverenity), boli morálne tí najdegradovanejší, ako veľmi je im to vzdialené. A Faraón, Nimrod a im podobní, (ktorí postavili pyramídy; veže; zámky; a hojné mestá), sú vlastníci morálky a výnimočne rozvinuté mysle, a ako by to mohol byť ich (stav). Naviac, ten Prvý obvinený by bol Ničiteľ a Demolátor materiálnej civilizácie, skrze tresty a napomenutia, Oslavovaný je On nad všetkým, čo Mu pripisujú za partnerov.

Presnejšie, pri Bohu, oni nepoznali svoju záležitosť, a tak si vezmite ponaučenie od tých, ktorí im predchádzali. Faktom je, že morálny civilizovaný rozvoj je schémou prorokov; a s tým boli privedený od Allaha, Oslavovaného, Všemohúceho. Z toho vyplýva, že všetko, čo existuje v rámci ľudstva z dobrého vychovania a láskavej morálky, nie je nič iné, než kvapky z božej morálky, s ktorou proroci a strážcovia, mier s nimi, prišli. Pán prorokov a poslov a ten, ktorý ich zapečatil, Muhammad, Mier s ním a jeho Potomstvom, obmedzil (účel) jeho zoslania/misie k ľuďom na (účel) zdokonalenia božej morálky. On (PMSN a jeho rodinou) povedal: “Vskutku, bol som poslaný, aby som zdokonalil milosrdnú morálku.”[1]

Vskutku, pôvod a podstata láskavej morálky je uložená v učení Prorokov, Mier s Nimi, a morálka je normou rozvoja národov. Keďže niet hodnoty v materiálnom rozvoji (materiálnej civilizácii); bez ohľadu na to, aká veľká bola, ak nie je sprevádzaná morálny rozvojom (morálnou civilizáciou). Napriek jasnosti a jednoduchosti táto realita nebola rozoznaná väčšinou ľudí.

A obrátený výsledok, (ktorý bol dosiahnutý mnohými ľuďmi z titulu skazeného úvodu), je, že vojny, s ktorými začala Amerika (materiálne rozvinutá, a preto niet diskusie o jej morálnom rozvoji!); je správny. Pretože má za cieľ eliminovať nespravodlivosť a tyraniu a ustanoviť demokraciu; zvrchovanosť ľudí a slobodu, pretože ktokoľvek sa postaví tvárou v tvár Amerike alebo zákonu, ktorý je ustanovený Amerikou, a ktorý chce nastoliť na zemi, je osoba nespravodlivá a tyran. Týmto spôsobom bola norma obrátená naruby.

A preto zmes, ktorá dnes existuje na globálnom poli, pomohla zatemniť víziu a pomiasť myšlienky. Z toho vyplýva, že tých, čo hladajú pravdu, je menej, než červenej síry.

Možno ak by si ľudia položili túto otázku: (kto dáva zákon a vymenúvava panovníka; Boh alebo ľudia?). Potom by sa to stalo evidentným pre ich víziu a Amerika a jej demokracia, a jej sloboda by bola opäť iba modla uctievaná bez Boha, presne ako tyrani, ktorých odstránila v Afganistane a Iraku… celý článok.