Založ si blog

Mrzačenia ženských genitálií a Korán.

Otázka:

 

Sú mrzačenie genitálií a vraždy cti islamom a Koránom obhajované, zatracované alebo tolerované?

 

Odpoveď:

 

V mene Boha Oplývajúceho Milosrdnosťou, Intenzívne Milosrdného.

Ó, Bože, zošli svoje modlitby a požehnania na Muhammada a jeho potomstvo a vznešené blaho na imámov a mahdiov.

 

Absolútne a kategorické nie.

 

V islame neexistuje nariadenie „ženskej obriezky.“ 

 

Dôvody, ktoré by udali mandát na tento drastický čin neexistujú ani v Koráne, ani v Hadithoch.  Ide tu o praktiku pochádzajúcu z pred islamských čias.  Je potrebné vziať v úvahu, že islam chráni právo ženy na sexuálne potešenie, čo je demonštrované skutočnosťou, že žena má právo na rozvod s mužom, ktorý jej nedokáže poskytnúť sexuálne uspokojenie.  Z toho vyplýva, že Islamské právo zakazuje klitorodektómiu (čiastočné alebo úplne odstránenie klitorisu), alebo infibuláciu (obrezanie externých genitálií a zúženie vaginálneho otvoru), alebo akékoľvek mrzačenie genitálií, ktoré by oslabilo schopnosť ženy mať potešenie zo sexuálnych vzťahov. 

 

Ľudia si často krát mýlia tradície zakorenené v miestnej kultúre s tradíciami náboženskými.  Pre moslimov je klitorodektómia a infibulácia haram (zakázaná) a opozícia voči nim by mala byť postavená na boji proti poverám a utláčaniu.

 

Ak by dievča dokázalo zistiť, kto jej tento ohavný čin v detstve vykonal, mohla by podať žalobu za účelom získania odškodného, aj keby to malo by po rokoch v čase jej dospelosti.

 

K vraždám cti; Posvätné Právo nedáva jednotlivcom právo niekoho zabiť, a ak k vražde dôjde, dotyčný páchateľ sa dopustil významného hriechu, za ktorý by mal byť bezpodmienečne súdený.  A jedine Allah (swt.) zaručí úspech.

Materiálna civilizácia, morálna civilizácia a Boj/Snaženie

16.11.2014

Pravdou je, že existuje veľký zmätok ohľadom materiálneho rozvoja človeka a morálneho rozvoja človeka. Preto je každý materiálne rozvinutý človek označovaný za morálne rozvinutého. A to je prostredníctvom zmiešania materiálnej civilizácie s morálnou civilizáciou; považujúc ich za jedno pre každý národ. Toto je falošné vyváženie a falošný štandard. Inak by [...]

Civilizovaný materiálny rozvoj a úspech spirituálny

04.11.2014

Človek je stvorený, aby poznal Allaha Všemohúceho: {A džinov a ľudí sme jedine preto stvorili, aby Ma uctievali}[1] To znamená, aby Ma mohli poznať. Pretože uctievame, aby sme poznali. Ba niet dobra v uctievaní, ktoré nedostane uctievajúceho bližšie k Allahovi, čo následne zvyšuje jeho poznanie Allaha, Všemohúceho. Inými slovami, človek je stvorený za účelom [...]

Ako človek spozná Mistodržiteľa/Zástupcu Boha na Jeho Zemi v každej epoche

03.11.2014

Najdôležitejšia cesta, ktorou spoznať nástupcu Boha na Jeho Zemi je: Prvá cesta: Ktorou Anjeli spoznali Adama, Požehnania a Mier s Ním, a tou je Zmienenie sa, pretože Allah, Slávny, Všemohúci, sa zmienil o Adamovi, Požehnania a Mier s Ním, a že je Jeho Miestodržiteľ na Jeho Zemi; {Hľa, Pán tvoj k anjelom prehovoril: “Umiestním na zemi zástupcu!” I povedali: “Chceš [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Juraj Kula

Dnes stojíme na križovatke pravdy a lží. Ten, kto si je istý, že dostane vodu, necíti smäd. helper313.wordpress.com/ youtube.com/user/sosentimentom

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 78060x
Priemerná čítanosť článkov: 2788x

Autor blogu

Kategórie